Szabó Balázs Bandája


Szabó Balázs igazi modern polihisztor: dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész, bábszínész és mesemondó. A Suhancos zenekarból való távozása után 2009-től már saját bandája élén énekel, gitározik, hegedül és kavalozik.

Az elmúlt évtizedben sikert sikerre halmoztak a magyar hagyományokat újszerű köntösbe bújtatott dalaikkal, ennek legutóbbi lenyomata a tavaly megjelent lélekemelő Rajtad felejtett szavaim című nagylemezük, valamint egy meglepetés album, a Hasonlatok című Radnóti verslemez.


Budapest Bár


A Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába fogott, amikor 2007-ben Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait. Az eredetileg egyetlen lemezre összeállt alkalmi csapat azóta is sikerrel koncertezik színházakban, fesztiválokon és rendezvényeken egyaránt. Filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres dalokat dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, újrahangolva sokak által ismert dallamokat, vagy akár rég elfeledett kincsekre bukkanva.

Jutasi Tamás

"Jutasi Tamás nevéhez kötődik az elektronikus zene hazai elterjesztése, számtalan mix, a korai Rave Olimpya, és a Heaven party sorozat, a Secta Sound System, a Goulasch Exotica, újabban a Supadisco, vagy a Budapest Burlesque projekt. Zeneszerzőként, producerként a mai napig aktív, tele van tervekkel és még megvalósításra váró rengeteg zenei és kulturális ötlettel. Számon tartják a Magyar Zeneatlaszban, a Who is Who magyarországi kiadványaiban, és minden olyan médiumnál, aminek a tevékenysége kicsit is érinti az elektronikus zene világát. A régi barátok újra a fiatalabbak viszont talán először de egészen biztosan nem utoljára találkozhatnak vele a Bogart Fesztiválon."


Mester és Barátai Dj Set


"Mester András a szettjeiben eklektikus, a zenei irányzatokat bátran vegyítő, közönségcentrikus lemezlovas és baráti köre a BalatonSound a Sziget a Zsolnay Fényfesztivál után a Bogart Fesztivál
közönségét is igyekeznek majd rengeteg élménnyel gazdagítani."

Anima Sound System Live Act.

"Lesznek hangszerek, lesz énekes, lesz elektronikus zene és lesznek emblematikus Anima-dalok, és tánc. A "régenláttukegymást"-érzés garantált, hiszen Prieger Zsolt, a főnök visszatér producertársával, Rozmán Zoltánnal és kedvenc gyermekével, a Tedd a napfényt be a számba éneklő Fannival - igen, ez a dal is előadásra kerül-, s ahogy megszokhattuk: megint csavarnak egyet a dolgokon, elektronikus ritmusokkal nyakon öntött slágerparádét hoznak a Bogart Fesztiválra."

Péter Szabó Szilvia

"9 évvel az utolsó NOX nagylemez után, 2018 elején jelent meg az énekesnő legújabb stúdióalbuma Ébredő címmel. A lemez megjelenésével egy időben dupla dalpremierrel örvendeztette meg rajongóit a Te és Én - amely hamar a rádiók kedvencévé vált -, illetve A pillanat illata című dalokkal, melyekből videóklip is készült. Az új album égisze alatt, természetesen egy megújult és páratlan színpadi látványvilággal indult útjára, a 2018-as Ébredő Turné. Köszönhetően igen népes és hű közönségének, továbbá annak, hogy a hazai könnyűzenei élet egyik ikonikus alakja és egyik legelismertebb énekesnője, koncertjeit hatalmas, telt házas és hangos sikerek övezik országszerte, illetve határon és a tengeren túl is..."

Balkan Fanatik


"A 2002-ben alakult producer duó tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket. A produkció célja zenei kulturák, stílusok megismertetése a hazai mellett a nyugati hallgatósággal is, ezért dalaik több nyelven is megszólalnak. A hip-hop-electronica-worldmusic duó (Yorgos és Lepe) a hangfelvételeken és a koncerteken népes előadóművész sereggel egészül ki."

Zagar Dj Set


"Kezdetben képzőművészeti pályára készült, de a hamar a zene felé fordult. Az első igazi sikereket Garderobe nevű projektje hozta. A Yonderboi Quintet tagjaként társszerzői és hangszeres szerepet vállalt a Shallow and Profound című lemezen és az együttessel megfordult szinte minden európai nagyvárosban.
A Trevira Modern nevű formációval megjelent felvételeit az amerikai NBC és az angol CHANNEL 4 televízíó is felhasználta. Zagar nevű zenekarával megfordult a legnagyobb fesztiválszínpadokon.
Dj-ként különleges élményre számíthatunk tőle, hiszen mindent, ami hatással volt zenei fejlődésére, beleszövi a szettjeibe. Egyszerre kapunk egy kis zenetörténetet és előremutatást az aktuális irányvonalakból."

Gypo Circus

"2011 őszén öt, gyökeresen eltérő zenei és társadalmi háttérrel rendelkező muzsikus létrehozta a "Gypo Circus"-t. A tagok régi álma volt egy olyan zenekar létrehozása, ahol a balkáni ethno, a gipsy, valamint a punk műfajok találkoznak, ezzel bár stílust nem teremtve, Magyarországon eddig nem hallott hangzást felépítve."


Kultúr Találka


A zenekar 2012 óta működik, fő profiljuk magyar költők verseinek

megzenésítése. Az utóbbi években folyamatosan fejlődtek és most már hatan alkotják a formációt! A zenekari bővülésre a teljesebb zenei élmény okán volt szükség, jelen felállásban többféle kihívásnak is megtudnak felelni, jöjjön a felkérés egy fesztivál nagyszínpadáról vagy legyen szó egy kiállításmegnyitóról.
"Versekből gitárfutamok, húrt gazdagító szájharmonika hangulat,
egymás ihlette harmónia" ez a Kultúr Találka.

A Köztársaság Bandája


"A zenekar célja a magyar népzene modern megszólaltatása, izgalmas átértelmezése akusztikus, népi hangszerekkel. Törekszünk eddig kevésbé ismert dalokat feldolgozni, mai környezetbe helyezni. A zenekar tagjai eredendően valamennyien népzenészek, táncházi muzsikusok.
Zenénk műfajilag nehezen behatárolható: fiatalos, jó értelemben vett világzene.
A zenekar 2010 tavaszán alakult. Valamennyien kisiskolás korunkban kezdtünk zenét tanulni, a tagok nagy része több hangszeren is játszik.
2011 októberében kiadtuk első lemezünket Elhúzza azt, sejeha! címmel. Azóta működünk kisebb-nagyobb tagváltozásokkal.
Feldolgozásainkban autentikus népdalok hangzanak el a mi egyéniségünknek megfelelő kísérettel, ritmikával. Vegyítjük a népzenét a reggie-vel, a drum and bass-el és saját magával, de a népi rap sem áll távol tőlünk."

Juhos Együttes


Az együttes 2006-ban alakult Kaposváron.
Jelenlegi felállásukban 2010 óta muzsikálnak.
Céljuk a moldvai csángó magyarok hagyományos
zenei kultúrájának megőrzése, ápolása, továbbgondolása.

Szeretnék a csángók évszázadokon át megőrzött muzsikáját, táncát megismertetni, megszerettetni a közönséggel.

Barackmag zenekar


"Zenénk világzene, Swing, Rock&Roll, Funky és egyéb, belecsempészve egy kis magyaros hangulat. Szeretjük a régi és az új stílusokat vegyíteni, ez köszön vissza a hangszerelésben is ... régi és új, múlt és jövő...
Ez a kontraszt jelenik meg a hangszereinknél is, az elektromos dob, elektromos nagybőgő és elektroakusztikus gitár mellé társul a népi ének, a kaval és a furulya, amely izgalmas, érdekes hangzású, lüktető elegyet alkot.
A zenekar számára fontos a régi értékek tisztelete, de az értékek őrzése és átadása mellett fontosnak érezzük, hogy tudjunk újat mutatni, alkotni, érdekes, izgalmas, lendületes zenei világot létrehozni."

Somogy Zenekar

Az együttes 2006-ban alakult Kaposváron.
Jelenlegi felállásukban 2010 óta muzsikálnak.
Céljuk a moldvai csángó magyarok hagyományos
zenei kultúrájának megőrzése, ápolása, továbbgondolása.

Szeretnék a csángók évszázadokon át megőrzött muzsikáját, táncát megismertetni, megszerettetni a közönséggel.


GyerekZenekarok


MintAgyerek Zenekar


A MintAgyerek zenekar gyermekműsora saját szerzeményeken

alapul.
A gyermekek vidáman, szinte észrevétlenül tanulnak együtt,
velük.
Nem véletlen, hogy a zenekar tagjai pedagógusok, így napi
munkájuk során is találkoznak a gyermekeket érintő témákkal.
Műsorukban megtalálhatóak lassabb, halkabb illetve
mozgalmasabb, ritmusosabb dalok is, amelyekben a közönséget
is aktívan megmozgatják, énekeltetik, játékra ösztönzik.
Dalaikkal persze nem csak a gyerekeknek, de szüleiknek,
a felnőtteknek is szeretnének örömet okozni, hogy akár
egy fél óra erejéig is olyanok legyenek, mint A gyerekek.

EleveN Gyerekzenekar"Zenélnek kicsiknek és nagyoknak, dalokkal nevelik

az EleveN lurkókat."
Élő koncert kicsiknek és kicsit nagyobbaknak, tanító jellegű,
fantáziát megmozgató dalokkal.
Gyermekműsoruk többnyire saját szerzeményeken alapszik,
amit néhány közismert mű feldolgozásával egészítenek ki.
Dalaik jellemzően mozgalmasak, ritmusosak, könnyen énekelhetők,
egyszerűek és interaktív jellegűek.
Fő céljuk ösztönzés a zene szeretetére, valamint
iránymutatás a helyes emberi értékek megtalálása felé.

Z-GenerációA Z-Generáció, olyan 9-14 év közötti, szennai, kaposszerdahelyi és

kaposvári gyerekek, akiknek a zene az életük szerves részét képezi,
és akiket néhány éve ezen a néven ismerhet a közönség.
Egy csapatnyi fiatal, akik muzsikálásukkal elbűvölnek minket,
ámulatba ejtő érzékkel csalogatják elő a magyar népzene
gyöngyszemeit a hangszereikből és a torkukból.